O nás
Jedno Bistro je vlastně náš splněný sen.
V dnešní době jsou bistra velmi populární. Kvalitní suroviny a moderní pojetí vaření, to je to oč tu běží. Tak jsme si řekli, proč nemít jedno bistro také v Ústí nad Orlicí? Majitel a šéfkuchař Aleš, by toho o sobě moc neprozradil. Tvrdí, že to jde vždy o kousek líp. Je skromný, takže o něm něco napíšu já, jelikož jsem mu po celou jeho profesní dráhu po boku.
V roce 2010 dokončil školu a jako vyučený kuchař s maturitou se rozhodl načerpat nějaké zkušenosti v zahraničí, protože praxe v cizině z Vás většinou udělá kvalitního kuchaře. Tam Vás totiž naučí, opřít se do práce. Aleš se tomu začal učit v Anglii v hotelu Hilton. Samozřejmě začal nejprve u nádobí. Postupně se vypracoval na Chef de partie. Rondon v Anglii prakticky nesundal, protože k jedné práci získal další. Po odpoledních se věnoval restauraci Manor, zaměřené na ryby a mořské plody. Užíval si, kolik nového se učí, s jak kvalitními surovinami může pracovat. Po dvou letech to chtělo změnu a z nás se na půl roku stali baťůžkáři na Novém Zélandu. Kuchařský „mundur“ znovu oblékl v Americe, kde pracoval v různých restauracích další dva roky. Nějak se nám zastesklo po rodné hroudě a tak jsme se vrátili, vzali se a zakotvili na nějakou dobu v Praze v hotelu Hilton. Aleš nastoupil v restauraci CzechHouse, která se zabývá zážitkovou gastronomií. Prošel si tu pár restauracemi, zkusil práci vedoucího školní jídelny a zatoužil stát se sám sobě šéfem. Postavit se na vlastní nohy. Začal se věnovat cateringu a po několika vydařených oslavách, svatbách a firemních rautech stojí před další výzvou - vedením restaurace, kterou jsme nazvali Jedno Bistro. Má moji plnou důvěru a podporu, protože neznám nikoho spolehlivějšího a pracovitějšího než je on sám.
Věříme, že to oceníte právě Vy, naši zákazníci. Proto Vám všem přejeme, abyste se u nás cítili co nejlépe a rádi se k nám vždy vraceli. To je pro nás hlavní motor. Příjemně strávený čas obohacený kvalitním jídlem.
Těšíme se na Vás.
Manželé Táňa a Aleš Řehákovi
V dnešní době jsou bistra velmi populární. Kvalitní suroviny a moderní pojetí vaření, to je to oč tu běží. Tak jsme si řekli, proč nemít jedno bistro také v Ústí nad Orlicí? Majitel a šéfkuchař Aleš, by toho o sobě moc neprozradil. Tvrdí, že to jde vždy o kousek líp. Je skromný, takže o něm něco napíšu já, jelikož jsem mu po celou jeho profesní dráhu po boku.
V roce 2010 dokončil školu a jako vyučený kuchař s maturitou se rozhodl načerpat nějaké zkušenosti v zahraničí, protože praxe v cizině z Vás většinou udělá kvalitního kuchaře. Tam Vás totiž naučí, opřít se do práce. Aleš se tomu začal učit v Anglii v hotelu Hilton. Samozřejmě začal nejprve u nádobí. Postupně se vypracoval na Chef de partie. Rondon v Anglii prakticky nesundal, protože k jedné práci získal další. Po odpoledních se věnoval restauraci Manor, zaměřené na ryby a mořské plody. Užíval si, kolik nového se učí, s jak kvalitními surovinami může pracovat. Po dvou letech to chtělo změnu a z nás se na půl roku stali baťůžkáři na Novém Zélandu. Kuchařský „mundur“ znovu oblékl v Americe, kde pracoval v různých restauracích další dva roky. Nějak se nám zastesklo po rodné hroudě a tak jsme se vrátili, vzali se a zakotvili na nějakou dobu v Praze v hotelu Hilton. Aleš nastoupil v restauraci CzechHouse, která se zabývá zážitkovou gastronomií. Prošel si tu pár restauracemi, zkusil práci vedoucího školní jídelny a zatoužil stát se sám sobě šéfem. Postavit se na vlastní nohy. Začal se věnovat cateringu a po několika vydařených oslavách, svatbách a firemních rautech stojí před další výzvou - vedením restaurace, kterou jsme nazvali Jedno Bistro. Má moji plnou důvěru a podporu, protože neznám nikoho spolehlivějšího a pracovitějšího než je on sám.
Věříme, že to oceníte právě Vy, naši zákazníci. Proto Vám všem přejeme, abyste se u nás cítili co nejlépe a rádi se k nám vždy vraceli. To je pro nás hlavní motor. Příjemně strávený čas obohacený kvalitním jídlem.
Těšíme se na Vás.
Manželé Táňa a Aleš Řehákovi